تبیان، دستیار زندگی

تمام آنچه لازم است برای یک پژوهش زیست شناسی خوب بدانیم...، جلسه ششم

شما دانشمندان کوچک، در کنار تجارب خوبی که کسب می کنید می توانید در مسابقات و همایش های علمی نیز شرکت کنید...
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

تمام آنچه لازم است برای یک پژوهش زیست شناسی خوب بدانیم...، جلسه ششم

تمام آنچه لازم است برای یک پژوهش زیست شناسی خوب بدانیم...، جلسه ششم
 
هدف: در این پروژه با راهکارها و ترفندهای مفید برای انجام هر چه بهتر پروژه علمی آشنا می شوید.

حداقل زمان مورد نیاز برای انجام پروژه: متغیر (بسته به نوع پروژه)

هزینه برآوردی: متغیر

سطح دشواری: متغیر

 

 نتیجه کار پژوهشی را کجا می توانیم ارائه دهیم؟

مسابقات دانش ‌آموزی پژوهش زیست ‌شناسی

زمانی که توانستی یک کار پژوهشی متناسب با علایق خودت انتخاب کنی و علی رغم سختی هایش آن را تا انتها پیش ببری، یک تجربه لذت بخش علمی داشته ای و این خود بهترین نتیجه در پایان کار است؛ لذت درک بیشتر محیط پیرامونت، لذت یادگرفتن همراه با آزمایش های علمی، فرضیه سازی و آزمودن فرضیه هایی که در ذهن توست و ثبت نتایج کارت برای دانش آموزان و محققین بعدی.

شما دانشمندان کوچک، در کنار تجارب خوبی که کسب می کنید می توانید در مسابقات و همایش های علمی نیز شرکت کنید. چنین مسابقاتی در ایران و نیز سایر کشورها برگزار می شوند. در اینجا چند نمونه از این مسابقات شرح مختصری داده می شوند و می توانید متناسب با کار پژوهشی خود در آنها و یا سایر مسابقاتی که می شناسید شرکت کنید.

 

مسابقات ملی طرح ها و پروژه های دانش آموزی

جشنواره جوان خوارزمی: طرح های ارسالی به این مسابقه ابتدا در سطح منطقه و شهر داوری می شوند، سپس برنده های این مرحله وارد مرحله استانی شده و در آخر در سطح کشوری طرح ها داوری می شوند و سه طرح برگزیده در هریک از رشته های تعریف شده، اعلام می شوند. برندگان این جشنواره علاوه بر جوایز، از سهمیه ای برای کنکور نیز برخوردار خواهند بود. شروع ثبت نام این مسابقه معمولا در اسفندماه هرسال است و به صورت غیر اینترنتی می باشد.

جشنواره پروژه های دانش آموزی تبیان: از سال 1383، سالانه موسسه علمی و فرهنگی تبیان مسابقه ای در راستای پژوهش های دانش آموزی به صورت ملی برگزار می کند. شما می توانید پروژه های زیست شناسی خود را در بخش سمینارهای علمی و یا غرفه های نمایشگاهی ثبت نام کنید. شروع ثبت نام معمولا از 13 آبان روز دانش آموز تا پایان بهمن ماه است.
 
تمام آنچه لازم است برای یک پژوهش زیست شناسی خوب بدانیم...، جلسه ششم
 
جشنواره علمی ـ پژوهشی پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی: سال های اخیر در بسیاری از پژوهش سراهای مناطق تهران و سایر شهرستان ها نیز مسابقات پژوهشی برگزار می شود.

 

مسابقات مدارس سمپاد: بعضی مدارس سمپاد نیز مسابقات علوم پایه برگزار می کنند که هر یک، قوانین و زمان بندی خاص خود را دارند مانند مسابقات سمپاد اهواز، سمپاد اصفهان و فرزانگان کاپ در تهران، که دارای رقابت بیوکاپ برای زیست شناسی است و هرچند برگزار کننده آن مدارس سمپاد هستند ولی تمام مدارس می توانند در آن شرکت کنند.

 

مسابقات و المپیادهای بین المللی پروژه های دانش آموزی: در سطح بین المللی چندین المپیاد پروژه های محیط زیستی برگزار می شود که می بایست برای شرکت در این المپیادها، دانش آموزان از سطح زبان انگلیسی نسبتا خوبی برخوردار باشند و مستندات خود را به زبان انگلیسی آماده کنند. چند مورد از این مسابقات به شرح زیر می باشد:

 

تمام آنچه لازم است برای یک پژوهش زیست شناسی خوب بدانیم...، جلسه ششم
 

به برندگان این مسابقات مدال های طلا، نقره و برنز، همراه با لوح تقدیر و در برخی نیز جوایز نقدی اهدا می شود.

برای شرکت در هریک از مسابقات ذکر شده بهتر است مستندات جامع و کاملی از پروژه ی خود جمع آوری کنید، از جمله مقاله با فرمت ذکر شده در مسابقه، اسلاید پاورپوینت، فیلم مستند، تصاویری از پروژه، دست سازه های پروژه و بروشور. سپس به آدرس سایت این مسابقات سری بزنید و مدارک خواسته شده را همراه با اطلاعات شخصی خود و هم گروهیتان، ارسال کنید. بنا بر زمان بندی هر یک از این مسابقات، داورها بعد از مدت زمان مشخصی نتیجه داوری اولیه را بر روی وب سایت ها قرار می دهند و درصورت عبور از این مرحله، شما برای ارائه پروژه خود به مسابقات دعوت می شوید. بعضی از این مسابقات هزینه ای برای ثبت نام می گیرند و بعضی دیگر به شما کمک هزینه ای جهت اسکان در شهر برگزاری مسابقه می دهند. در نهایت بعد از ارائه ی پروژه خود برای بازدیدکنندگان و همچنین داوران، پروژه ها دوباره مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت و برندگان در روز آخر اعلام می شوند.

واقعیت این است که تمام دانش آموزان شرکت کننده در این مرحله برنده هستند و همگی شانس شرکت در یک رقابت علمی و سالم را داشته اند، لذا همه آن ها و استعدادهای شان قابل تقدیرند :)

 

مسابقات زیست فناوری و نانو فناوری و علوم اعصاب: بخش دانش آموزی همایش های زیست فناوری و نانوفناوری و علوم اعصاب و همچنین همایش های مرتبط دو مسابقه مهم دیگر هستند. شرکت در مسابقه زیست فناوری و نانوفناوری هر دو سال یک بار امکان پذیر است و بخش های متنوعی مثل داستان نویسی، طراحی کاریکاتور و...برای دانش آموزان خلاق دارد. مسابقات علوم اعصاب هم از سیر وارونه ای برخوردار است. شما ابتدا در کارگاه این مسابقات ثبت نام می کنید و پس از آشنا شدن با شاخه های مختلف این علم یک سال برای تعریف پروژه خود زیر نظر اساتید بنام فرصت دارید. این کارگاه در حال حاضر در شهرهای مختلف ایران برگزار می شود.

 

تمام آنچه لازم است برای یک پژوهش زیست شناسی خوب بدانیم...، جلسه ششم

 

مسابقات عکاسی علمی: هم چنین می توانید عکس های علمی که از مراحل مختلف انجام تحقیق خود می گیرید را در مسابقات عکاسی علمی شرکت دهید. مانند مسابقه علمی عکس دانش آموزی موسسه علامه حلی.

 

تمام آنچه لازم است برای یک پژوهش زیست شناسی خوب بدانیم...، جلسه ششم

 

 

مطالب مرتبط:

تمام آنچه لازم است برای یک پژوهش زیست شناسی خوب بدانیم...، جلسه اول

تمام آنچه لازم است برای یک پژوهش زیست شناسی خوب بدانیم...، جلسه دوم 

تمام آنچه لازم است برای یک پژوهش زیست شناسی خوب بدانیم...، جلسه سوم

تمام آنچه لازم است برای یک پژوهش زیست شناسی خوب بدانیم...، جلسه چهارم

تمام آنچه لازم است برای یک پژوهش زیست شناسی خوب بدانیم...، جلسه پنجم

تمام آنچه لازم است برای یک پژوهش زیست شناسی خوب بدانیم...، جلسه ششم

تمام آنچه لازم است برای یک پژوهش زیست شناسی خوب بدانیم...، جلسه هفتم

تمام آنچه لازم است برای یک پژوهش زیست شناسی خوب بدانیم...، جلسه هشتم

 

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان

 تهیه: پریسا صحرانورد فرد، مهبان رحیمی فرد، سارا قربانی، مرضیه عقدایی

تنظیم: زینب شاه مرادی