تبیان، دستیار زندگی

کافه گالری، دستاورد تقدیری دوره دوم پژوهشسرای شکوفا در بخش غرفه

ما به دنبال پروژه ای بودیم که خلاقانه و خاص باشد، به عبارتی ترکیبی از چند ایده ی ناب! البته بدیهی است که هیچ ایده ای نمی تواند کامل و بی نقص باشد و تمام چالش های خود را برطرف کند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
دوازدهمین دوره از پروژه های دانش آموزی تبیان نیز با یاری خداوند و حضور پر شور شما دوستان و علاقمندان به پایان رسید.
در این دوره از جشنواره تعداد 161  گروه در بخش های سمینار های علمی، غرفه های نمایشگاهی و مسابقات به عنوان گروه های تقدیری، برگزیده و معرفی شدند.
بر آن شدیم تا با معرفی پروژه های گروه های تقدیری علاوه بر قدردانی از این دوستان نوآور، زمینه ای را برای ایده پروری سایر پژوهش گران علاقمند فراهم آوریم.
کافه گالری، دستاورد تقدیری دوره دوم پژوهشسرای شکوفا در بخش غرفه
مقطع: دوره دوم متوسطه
موضوع: کافه گالری
نام مدرسه: پژوهشسرای شکوفا
نام استاد: آقای امیر اسد زاده
دانش آموزان: حدیثه فرهنگیان، نیلوفر رضایی، زهرا عابدی

چکیده:
ما به دنبال پروژه ای بودیم که خلاقانه و خاص باشد، به عبارتی ترکیبی از چند ایده ی ناب! البته بدیهی است که هیچ ایده ای نمی تواند کامل و بی نقص باشد و تمام چالش های خود را برطرف کند.
سازه ای در عین کارآمدی کمترین فضای ممکن را اشغال سازد و محدودیت برای جا و مکان نداشته باشد، بسیار سبک و کارآمد و قابل حمل باشد. پس از مباحثه و مشورت درکلاس های هنر و معماری ایده ای را انتخاب کردیم که تلفیقی از سه نوع سازه کافه ،گالری و کتابخانه می باشد. این سازه محیطی فرهنگی، صمیمی و هنری را ایجاد می کند که مورد پسند تمام اقشار جامعه می باشد و جزء ایده هایی است که کمتر کسی روی آن تمرکز و سرمایه گذاری کرده است. این سازه عمومی محدودیت خاصی برای رفت و آمد ندارد و ما سعی کرده ایم تمام چالش ها را با ایده های گوناگون و استفاده ی بهینه از مکان موجود برطرف کنیم.
طبق محاسبات انجام شده مقیاس ماکت را50/1 در نظر گرفته ایم و آن را روی یک بیس 80*80 سانتی متر پیاده کردیم.
سازه ای اصلی از نظم خاص فراکتال (مکعب) پیروی می کند و توسط کابل هایی محکم و ضخیم به ساختمان های بلند مجاور وصل می شوند. بنابراین سازه معلق به شمار آمده و امکان جابجایی و ساخت را در خیابان های مختلف ایجاد می کند، پس یکی از مزیت های آن این است که می تواند تقریبا در ھر جایی از شهر یا شامل چند شعبه باشد.
این سازه غالبا در کنار پل های عابر پیاده اجرا می شود. در غیر اینصورت با ساخت پلی در مجاورت ساختمان اصلی آن را به خیابان مرتبط می کنیم. پل عابر نیز توسط شاخه ای به ساختمان اصلی متصل می شود.
ما در ساختمان این سازه سعی کرده ایم تا حد امکان سبک ترین و مقاوم ترین مصالح را به کار ببریم .با این کار جای نگرانی برای تحمل وزن آن توسط ساختمان های مجاور وجود ندارد و از ضریب اطمینان ساختمان های مجاور فراتر نمی رود. هم چنین سعی کرده ایم نکات ایمنی را تا حد امکان رعایت کنیم.
هم چنین با ایجاد پنجره های متعدد در هر  وجه غیر از کف ساختمان، علاوه برافزایش دید به بیرون باعث نفوذ نور طبیعی به داخل ساختمان شده و باعث کاهش مصرف برق و در نتیجه باعث کاهش هزینه های ساختمان می شود. سعی کرده ایم تا نمای بیرون و داخل ساختمان را بهبود بخشیده و از فضای سرد و بی روح شهری و فضاهای بسته بکاهیم.


برای مشاهده مجموعه فایل های ضمیمه اینجا کلیک کنید.
  

بخش پژوهش های دانش آموزی تبیان
تهیه: نگار تجملیان -  تنظیم: زینب شاه مرادی